[ Nyomtatás ]
Sziget 2004 beszámoló

A vonatra vártam jó fél órát, mire begördült, egyenesen száguldott. Aztán Jaki kifigyelt az egyik kocsiból és máris együtt volt kicsiny szerkesztőségünk stábja, hogy irányt vegyünk Pest felé, egész pontosan az Óbudai sziget felé…

 KÉPEK A FESZTIVÁLRÓL

A szokásos sorban állós macerát megúsztuk, mivel a pass irodánál szerencsére semmi gond nem akadt, és a regisztrációnk is rendben volt, köszönet ezért annak a dolgozónak, aki ezt intézte nekünk!
Még át sem értünk a hídon már éreztük azt a leírhatatlan érzést, (azért megpróbálom :-) ) ami a sok-sok ember, a Sziget logós plakátok, szórólapok, és úgy a levegő porából ered… ez az amikor még be sem értél de már tudod, hogy nagyon jól fogod magad érezni érzés!:)
Rövid biztonsági őrös izélés: motozás, kérdezősködés, beértünk és végre a Sziget porát gyúrtuk mi is, az előttünk haladó tömeggel egyetemben… Gyors sátorverést követően, mely a lehető legfaszább helyen volt, az RTL Klub Mozi mellett, megindultunk felfedező utunkra, hogy mi merre van idén, mi változott a korábbi évekhez képest… Szereztünk gyorsan Pesti est különszámot, hogy minden progival tisztában legyünk, közbe beugrottunk egykét vendéglátóipari egységbe, és néhány korsó sörrel megalapoztuk a délutáni koncertek egyébként is nagyon jó hangulatát… :-)
Előrebocsátom, hogy nem minden koncertre jutottunk el a programok sokasága miatt, és volt amin, csak perceket töltöttünk egy másik kezdete miatt, így csak az emlékezetes dolgokról számolunk be… :)


Szerda:

A progit böngészve a szerdai napon a Hammer world sátor progija között találtunk számunkra nagyon „fincsi” koncerteket… Az első ilyen és egyben számunkra az első szigetes koncert a Casketgarden fellépése volt… Sajnos az elején, kb az első három számban nagyon gány hangzást kevertek ki a hangtechnikusok… Kásás volt az egész, alig érthető… Aztán a harmadik számra végre eltalálták és élvezhetővé tették a muzsikát!Ami egyébként nemcsak nekem jött be így a kora esti órákban, hanem rajtam kívül még nagyon sok ember tombolt, zúzott a móvári srácokkal! A végén egykis meglepi következett, mert a Jakab Zoli (Bridge to solace) is felment a színpadra és együtt énekelt egy számot Casketékkal… Érdekes volt! :)
Casket után nagy mászkálásba kezdtünk és mindenhova beugrottunk egy kicsit… így történt, hogy tiszteletünket tettük a Magic Mirror-ban, a Globe Party, Krisna sátorban… tehát ahova egyébként nem nagyon mennénk be… :) Mindegy útközben Jaki terjesztette az igét… METÁL! A következő koncert amit megnéztem volna a Cannibal Corpse lett volna, de a hatalmas tömeg és az írtózatosan rossz hangzás hamar elriasztott a helyszínről… Jakiék közben elugrottak a Talentum színpadra meglesni a New Fight metálkodását, és mint a képekből is kiderült Bociék kitettek magukért, szokás szerint! Hatalmas buli-móka következett, amikor összerázódott megint a csapat! Minden kocsmába beugrottunk, minden érdekes emberkével beszélgettünk és ez a Szigeten így is volt rendjén!Valamikor hajnalban visszakeveredtünk a Hammer World-be, így hosszú idő után láttam ismét az Ektomorf-ot… Hát mitmondjak, az egyébként se szar csapat vérprofi lett a külföldi metálkodás során… Nagyon nagyot zúztak… Már nem tudom hogyan, mikor de valahogy elkeveredtem a sátorhoz és kidőltem aludni… Ekkor jöttem rá, hogy jó az RTL klub mozi, csak nem bizti, hogy 5 méterre kellett volna tőle sátrazni… Mindegy, aki álmos így is tud aludni… Na én ezt tettem, mert végképp kidőltem… :)


Csütörtök:

Másnap korai :) (10kor kb) kelésem fő oka a közelben lévő HVG sátor istentelen tucccer zenéje volt… A karaoke-tól meg néha magamra bontottam a sátrat majdnem… Azért a végére ezeket is megszoktam… :)
Gyors fogmosás/fürdés,… után elkezdtem azt a folyamatot, minek végén a Mr. Sziget nevet érdemeltem ki… miért is? A pass/telefon tartók gyüjtögetése miatt… Mire hazamentem 18al rendelkeztem, úgy hogy ajándékoztam egy csomót… hiihi! :) Persze a Jaki meg a Peti is jól eltűntek… Mint kiderült hajnalban visszamentek Pestre a kényelmes kis ágyukba… Délutánra azért előkerültek, és indulhatott a móka! :D
Ismét a Hammer World-ben indult a nap… Végre láthattam élőben a Bridge to solace-t… Sajna eddig mindig lemaradtam róluk… Nagyon tetszett volna, mert jó is volt, csak már megint az a mocsok hangzás ami kifele szólt… A fotósávban sokkal jobban szólt az egész, mint a küzdőtéren… De a produkció kárpótolt a szar hangzás miatt, és a küzdőtéren is volt egy kis karate… :D Métálkór álá melodic! :) BTS után futás volt Bahia színpadra, mert hosszú idő után végre eljutottam Deadbeats koncertre! Kicsit másképp emlékeztem a zenére, meg a srácokra, de tetszettek így is… Rövid tánci fényképezés, elmaradhatatlan sörözés, és indúltunk is tovább… Aztán útközben eszembe jutott, hogy Bahián a Boogie Mamma van Deadbeats után, úgyhogy rohanás volt vissza… :) nembaj megérte! Fasza buli volt ez is… Nemtudom már hogyan de Boogie Mamma után elhagyta a Jakiékat, aztán csak késő este futottunk össze újra… Addig persze mindenki töltött magába… hehhhehhe! Jaki olyan szinten nem volt képbe, hogy azt is elfelejtette, hogy voltak Wiener sanger-en a Zöld udvarba… Na én is lettem volna, csak rosszul volt kiírva :( és pont a végére értem oda… Pedig Csiszkáék jók voltak… Elkeveredtünk a sátrakhoz, de már nem emlékszem hogyan… Iszonyat mit megittunk aznap este….


Péntek:

Ez volt a legzúzósabb ébredésem… Focimeccs volt a fejemben, és én voltam a labda… :D:D A pénteki proginál sajna keresgélni kellett, hogy valami jó koncertet találjunk… (persze a mi furcsa ízlésünknek…)
Aztán persze elfoglaltuk magunkat… Jaki megnősült meg ilyen hasonló kis apróságok történtek… Én voltam a tanuja… De nézzük a koncerteket, mert azért találtunk így is… Persze a Zöld udvar volt megint a mentőöv, ahol lefoglaltuk magunkat… Snobs, Semmi komoly, Nesze… Ez a hármas így nem szar!Főleg egymás után… Semmi komoly-nak talán ez a bulija tetszett eddig a legjobban! Mező-ék kitettek magukért… Persze a Snobs, és a Nesze is „császár” volt! Frankón éreztük magunkat! Jópár képet is csináltunk, tessék őket jól megnézni!!! És ami külön jó volt, hogy már tömegnek nevezhető sokaság gyűlt be a Zöld udvar-ba!
Erről a napról többet nemtudok írni, ennyi volt az emlékezees koncert… Persze mászkáltunk mindenfelé, és rengeteg érdekes dolgot láttunk, de ha ezt mind leírnám, az 100 oldal lenne! :D


Szombat:

Végre egy eseménydús nap… A délelőtt gyorsan eltelt szerencsére, és délután jött a szexxxárdi veszedelem a Hammer World-be!!!igeeen! A Fürgerókalábak!! És mosoly volt az arcokon, pedig Baliék semmi különöset nem tettek… Nemvolt vetkőzés, csak egy pici a meleg miatt… De akkor is nagyon jó őket látni… És azért látszik mennyire népszerűek, mert nagyon ismétlem NAGYON sokan voltak rajtuk!! Épp egy sörért tudtam kirohanni… Közbe megjött Jakab kolléga a fényképezőgéppel, és Macskanaci koncert jött!!! Milyen nap?!!? :) Jó rég nem láttam Garfieldékat! Talán még 2. rajkai feszten utoljára, pedig az már nagyon régen volt… Vérprofi előadásmód, lendületes zene, de sajna nekem az új számok annyira nem tetszenek… Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam…
Ezen a napon amúgy sok kis tinipankkislánykisfiu estéje romlott el, mert a Tankcsapda nem játszott baleset miatt… Hát minket nem hatott meg a hír inkább örültünk, hogy az In Flames méltóbb időpontban lesz a nagyszínpadon… Na itt hibáztunk mint újságírók, mert sajna akkor tudtuk meg, hogy regiszrálni kell a fotósávra, amikor be akartunk menni… Másnapra azért már okosabbak voltunk! De a küzdőtérről is jó volt nézni!Hallgatni már kevésbé, mert a hangzással sajna itt is gondok voltak… :( irtózatosan sok basszus kevés gitár jellemezte… hát ez van… De akkor is végre láttuk az In Flames-et… Sajna a képek messziek és nem jó minőségűek, de azért vmi látszódik….


Vasárnap:

Viszonylag kora délután indult a progi… Fél 5re a Wan2-höz kellet már sietni!!! Blood is Fire koncert! Őket is a 2. rajkai feszten láttam utoljára… Nem voltak ők már akkor sem szar zenét játszó banda, de most ajjjaj!Nagyon tetszett! :) bár szerintem még nem volt a beszámolómban olyan banda ami ne tetszett volna… :) azért válogattuk így a progit magunknak… Szóval bejött nagyon… :) Majd el felejtettem! Koncert előtt sikerült a wan2 előtti léggitár verseny-re is bekukkantani! Hehhhe! Mókás volt! :)
Aztán este Anthrax a nagyszínpadon!hátb..meg! Sikerült a regisztráció délután így bejutottam a fotósávba… Sajna csak egyikünk mehetett, pedig Jakinak is kijárt volna! Hát ez egy ilyen amíg élek nem felejtem el szitu volt!Leírhatatlan érzés ilyen közelről látni egyszerre a színpadot, és a küzdelmet a közönségtéren!!! Meg a rengeteg szekus, és fotós…. :) ájjájj… :D jó érzés volt ott lenni közöttük!!! És külön nem volt szar olyan szintű zenekart, mint az Anthrax fényképezni…
Aztán tiszteletünket tettük a Talentum színpadnál is, ugyanis a győri Vortex játszott ezen az estén… Hát :D hozták a fílinget… Reidi atombebaszott… Sajna a technikus sem állt a helyzet magaslatán, így mi sem maradtunk sokáig, de cyber-metálos barátainkról azért csináltunk pár képet!
Ezen az estén voltunk még Paso sound system-en ha jól emlékszem a Pesti est színpadon… fényképeztem is… Hát nekem egy kicsit szar volt látni a megboldogult kevés tagjait ilyen zenét játszani… :( azért a hardcore jobban állt nekik… Persze nagyon jó zenészek, és ügyesek, de… Aztán nekem ez volt a búcsúestém, úgyhogy hatalmas parti kezdődött! Ha jól emlékszem hajnali 4ig múlattuk az időt, és buliztunk! Gyűjtögettem a pass-tartókat, és egyéb „szigetes” ajándéktárgyakat… :) Összeségében nagyon jól éreztem, éreztük magunkat! Köszi Sziget-szervezők!

KristófHétfő:

Hétfőn relatíve korán, kb. 2 óra felé szedtük rendbe magunkat. Megvolt a szokásos tusolás, mászkálás, sörözés stb. Fél ötre a WAN2-ra siettünk mivel ekkor kezdett a Fallen Into Ashes. A zenekar egyre profibbá vált az idők során. Nagyon jó kis hardcore zenét nyomatnak, az újabb vonalon. Körülbelül fél 6-ig játszottak. Ezután megittunk a Lovardában egy sört és kiadós barangolásba kezdtünk. Benéztünk mindenhová. A krisnásoktól elkezdve a Durex sátorig és még sorolhatnám. Az oly sokat hallott "Sziget fíling" minket is magával ragadott.
Nyolckor kezdődött a Malacka és a Tahó a Bahiában. Rövid gyaloglás után ott is voltunk. (Utunkat csak a tömegnyomor lassította némileg.) Hát itt is akadtak jócskán emberek, tömve volt a sátor. És akkor a zenekar nekikezdett. A Malacka és a Tahó koncerteken a hangulat mindig nagyon jó, köszönhetően a bájos énekesnőnek és a számok közti hülyeségeknek. Hát ez itt sem volt másképpen. Mindenki vidám volt és aki tudott táncizott. A koncert végén rohanás a Zöld udvarba, ahol már javában ment a "Dáridó" keretein belül a SKA-est. Én csak a Testi Egyenleget tudtam megnézni (mivel sietnem kellett tovább). Amúgy most hallottam őket először. Nem gondoltam volna hogy ilyen jól nyomják. Az ének, és a fúvós szekció egyaránt penge volt. Aki szereti ezt a SKA-P féle újabb vonalat, annak csak ajánlani tudom. Állítólag a Pannoni Allstars Ska Orchestra következett ezután, de én nekem lépnem kellett, mivel 23:00 kor kezdődött a La Ruda (La Ruda Salska) a WAN2-ban. Nagy loholás árán, de odaértünk kezdés előtt. A WAN2 csordultig volt a szigetelőkkel. Nagyon sok ismerősömmel találkoztam itt. Rövid hangolás után kezdett a zenekar. A francia srácok nem hazutolták meg magukat. Kiváló előadásban lehetett része annak aki ott volt, nemcsak zeneileg, de látványra is. A zenekar valóban profin nyomta, a hangulat a tetőfokára hágott. A közönség ritmusra mozgott együtt és ment a skank meg moonstamp. Körülbelül 2-3 órán keresztül zenéltek. Mikor vége volt a bulinak, még utána elmentem és megnéztem a Kill Bill 2-t azon a bazinagy kivetítőn, majd álomba szenderültem.


Kedd:

Ez a nap is jól indult, akár a többi, viszont már mindenki tudta hogy idén utoljára partizánkodhat a Sziget területén és ez meglátszott az embereken. Bennünk is tök szar érzést keltett, még simán maradtunk volna pár hetet. Miután felkeltünk, rendbe tettük magunkat és magunkhoz vettük sörünket. Nekivágtunk megerőltető utunknak a WAN2 felé. Fél 6-kor kezdett a Ska-hecc. Jó kis bejövős ska zenét nyomattak, csak sajna elég rövid ideig, így amikor már éppen benne volt a bugi a lábamban, befejezték a muzsikát. Őket követte a Tigris. Hát igen. Mit is mondjak... Én ugyan szeretem a zenéjüket de az tény és való hogy ők ezt a punnyadós regit nyomják ami nem éppen közönségkedvenc, ehhez képest viszont elég sokan voltak a koncertjükön. A Tigris után elmentünk gyorsan a Nagyszínpadra meglesni a Bëlga-t. A 600 zilliárdos nézőközönség miatt nem igazán fértünk előre. Jó kis bulit nyomott a zenekar szokásához híven. Bár nem kifejezetten az én stílusom a zene, de kinek ne teccenének azok az idétlen szövegek, az előadásmódról nem is beszélve. Sajna nem maradtunk soká mert nyolcra loholtunk vissza a WAN2-ba Pannonia Allstars Ska Orchestra-ra. Pont kezdésre értünk oda. A Paso rövid idő alatt sokak szívébe belopta magát. Allstar zenekar révén, több zenekar tagjaiból áll össze (Böiler, Kevés, Meskalin, Cszizmáskandúr, E.T. project, the Deadbeats). Nagyon penge Ska zenét nyomatnak a srácok, melyet nem lehet nem szeretni. A kiváló fúvós szekció mellett a két énekes (Rieger Jani-ének, Krisa-ragga/ének) csak méginkább emeli a zenekar színvonalát. Mondanom sem kell, fergeteges buli volt. A Paso után elmentünk a Nagyszínpadra és megnéztük a Faithless-t. Ehhez nem igazán tudok sokmindent hozzáfűzni, mivel nem nagyon ismerem az együttest, nem az én stílusom. Viszont a közönség odáig volt és ez a lényeg. A Faithless után visszamentünk még a WAN2-ba és 11-től relaxáltunk még egyet a Ladánybene 27-re, aztán utána elbúcsúztattuk az idei fesztivált. Barangoltunk jobbra-balra és itt ott betértünk egy söritalra. Végülis reggel tízig partiztunk, majd fájdalmas búcsút vettünk a Szigettől. Még egy utólsó pillantás a hídról és visszatértünk a szürke hétköznapokba.

Jakab

Sziget 2004 reklám

Youtube video: http://www.youtube.com/v/Sp5td1fyUy4[ 2004.08.11 ] [ Feltöltő: pawk ]

METALCORE.HU