[ Nyomtatás ]
Embers lemezkritika

Úgy gondoltam az első lemezbeszámolómat az egyik legkedvesebb zenekarom vadonatúj anyagáról írom, akik történetesen az embers-ék.

A "First Squall of an evil storm" az embers életében egy nagyon nagy mérföldkő a hangzás maga a zene összetétele és hangolatvilágának szempontjából is. Nincs az albunon egy gyenge pillanat sem amikor gyorsnak kell lenni akkor gyors amikor dallamosnak kell lenni akkor dallamos és végig eszméletlenül pontos és egyszerűen jó. Farki és Gábor (szexy) gitárjátéka és témái elkanyarodtak egy kicsit az északi vonulat felé ami remekül van ötvözve a jólbevált parasztmetalcore-al. Szilárd hangja alap ehhez ennyi a hozzáfűznivalóm nem is hörög nem is károg nem is énekel de jó nagyon az biztos változatos és a lényeg az hogy rendkívűl érthetően sikerült felénekelni.

1. Values are forever lost
2. On altar of freedom
3. Gnawed bone but still true


Első 3 szám igazán remek kis metalnóták értelmes mondanivalót is tartalmazó szövegekkel On altar of freedom a személyes kedvenc.

4. Bridge

Egy akusztikus szám no szöveg csak kellemes lágy gitárjáték + basszer. (ez az albumon a pihenő de ez sem uncsi) kell is a pihi mer ami ezután jön az szerintem a legütősebb nóta az albumon ebben a legjobb az ének (szerintem).

5. Burn the knowledge

A többi 4 szám viszi tovább az albumról már jólmegismert új embers vonulatot ami remélem így is fog maradni.

6. With a borrowed smile
7. Intolerant Discrimination
8. Life or death
9. Tears and blood...for you


Ám az útolsó nóta egy akusztikus lírai szám énekkel meg minden ahogy az kell. Itt nem szilárd hanem Monyó énekel (jól) A gitárostól Gábortól már megvált a zenekar (közös megegyezés alapján) ami persze nem igaz mer most én nyomom gabivan Móváron.

By Szaki (hejesirássi hibáké nem válallok felelöségt)[ 2004.04.15 ] [ Feltöltő: pawk ]

METALCORE.HU