[ Nyomtatás ]
Derkovbois interjú

"Nemrég beszélgettem egy barátommal a "színtér" fogalmáról. Ő azt mondta, hogy neki csupán 10 emberből áll a színtér és értük az életét adná. Vannak olyanok, akiknél ebbe olyan emberek is beletertoznak, akik félévente lejárnak egy koncertre vagy vesznek néhány pólót és neten osztják az észt. Én nem szívesen beszélek színtérről, nekem az a közösség, akiket ismerek és szeretek így a punk, hardcore, etc. kapcsán, sokat jelent és sok időt, energiát próbálok fordítani ezekre az emberekre. "

Kérlek beszélj egy kicsit a zenekar történetéről!
A kezdeti felállás közel két éve alakult ki, aztán 2003 március környékén, mikor a technikai problémák megoldódtak, elkezdődtek a próbák is. Én kerültem legutoljára a zenekarba, mikor két próba után az első gitáros azt mondta, ő ezt nem tudná olyan komolyan csinálni, mint a többiek. Ekkor Tilla dobverők helyett gitárt ragadott, én pedig beültem a dobok mögé és elkezdtem tanulni. Azóta folyamatosan írjuk a számokat és zenélünk, amerre csak lehet.

Mik a terveitek a jövőre nézve?
Koncertezni, amennyit csak lehet, határok nélkül.. Ezenkívül írogatjuk az új számokat, mert lassan szeretnénk felvenni egy komplett albumot, ami talán a koncertezésben is megkönnyíti majd a dolgunkat..

A szövegeitek nagyon jók szerintem (külön teccik hogy rimelnek :)
Kinek az érdeme mindez?

Szövegeket Dosi írja nagyrészt és nekem is nagyon tetszenek. Előfordul néha, hogy együtt pofozunk ki egy szöveget végleges formára vagy ötleteket adunk neki, szóval azért mindenki a zenekarban próbálja kivenni a részét ebből a feladatból is.

Mi a véleményetek a magyar szintérről (punk, Oi!, hardcore,
ska...minden)?

Nemrég beszélgettem egy barátommal a "színtér" fogalmáról. Ő azt mondta, hogy neki csupán 10 emberből áll a színtér és értük az életét adná. Vannak olyanok, akiknél ebbe olyan emberek is beletertoznak, akik félévente lejárnak egy koncertre vagy vesznek néhány pólót és neten osztják az észt. Én nem szívesen beszélek színtérről, nekem az a közösség, akiket ismerek és szeretek így a punk, hardcore, etc. kapcsán, sokat jelent és sok időt, energiát próbálok fordítani ezekre az emberekre.
Zenekarokat tekintve a magyar palettán azt hiszem nagyon jól áll a helyzet, folyamatosan előkerülnek új reménységek. Néhány nagyszerű zenekar eltűnt sajnos a közelmúltban, de nem érdemes túl sokáig siratni őket, inkább támogatni a friss, őszinte csapatokat.

Kérlek mondj pársz szót a Younganggel készitett lemezről!
A lemez ezen a nyáron fog megjelenni és nagyot fog ütni. Az általunk felvett két számmal, amivel szerepelni fogunk az anyagon, elégedettek vagyunk és nagyon örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű zenekarral adhatjuk ki a bemutatkozó anyagunkat.

Bár már utánaolvastam, de légyszives meséld el hogy hogy jött a
zenekar neve?

2002 nyarán egy esti sörözgetés közben Tilla és Dosi a már régóta tervezett zenekarról beszélgettek és kalkuláltak kik legyenek a további tagok. Dodó, aki már Fuksz és Tilla korábbi zenekarában is játszott, tűnt a legesélyesebbnek, aki kezdetben bele is ment a dologba, de már akkor is érezhető volt, hogy ez így nem fog sokáig tartani. A lényeg, hogy ők hárman (Tilla, Dodó és Dosi) a Derkovits lakótelepen laknak és ezt a nevet találták ki. Aztán egy évvel később, az első fellépések előtt gondolkodtunk, hogy megtartsuk-e ezt a nevet, vagy sem. Mivel már a barátok is így ismertek minket akkor és azért némi közünk nekünk is van Fuksszal a Derkóhoz (én például oda jártam általános iskolába), így megtartottuk.

Kedvenc zenekar(ok)?
Magyar zenekarok közül nekem nagy kedvenceim a Semmi Komoly; Nesze; Embers; Liberal Youth, de van még sok szimpatikus csapat itthon, akikkel jó lenne sokat játszani. Külföldiek közül pedig nagyon sokat tudnék felsorolni, úgyhogy inkább el sem kezdem.

Kedvenc étel, ital, film, könyv?
Nem szoktam kedvenceket kiemelni, sok filmet és könyvet szeretek, sokféle étket eszek szívesen. Az italok között viszont van kedvenc: a citromos víz.

Hol láthatunk titeket legközelebb?
A legközelebbi koncertünk Nagyvázsonyban lesz június 19-én az I-crew szervezésében, utána egy három napos cseh túra következik, aztán még nyárra van néhány punk-hc fesztivál, aztán jön az ősz, amire jó sok koncertet tervezünk. Magyarországon is szeretnénk minél több helyre eljutni. Akinek van kedve koncertszervezéshez, nézzen be a weblapunkra (http://derkovbois.uw.hu) és hallgasson bele a zenénkbe..

Ünezntek valamit a végén?
Nagyon sok támogatást és őszinte véleményt kaptunk az elmúlt egy évben és tényleg sok helyen kaptunk lehetőséget. Mindenkit, aki bármilyen formában támogatott minket, köszönet illet. Bármilyen kérdésed, véleményed van, ne várj vele holnapig, írj most: derkovbois@freemail.hu.
Köszönjük szépen a lehetőséget!

Köszi szépen az interjút!

Derkovbois - Fiatalok maradunk

Youtube video: http://www.youtube.com/v/YJg5OQmvESs [ 2004.06.11 ] [ Feltöltő: pawk ]

METALCORE.HU