[ Nyomtatás ]
Embers interjú

"Egyszerű: felmarkoljuk az In Flames-től az előzenekarnak járó hatalmas lóvét, és elutazunk nyaralni Korzikára Persze a valóság ennél puritánabb. Koncertek….koncertek…koncertek. Amennyi kifér a csövön. Egy hosszabb turné is tervbe van véve, de az még annyira csak terv, hogy nem is tudok róla mit mondani."

Kérdéseimre Szilárd - ének válaszolt.

A biográfiátokat már szerintem mindenki ismeri. Ezért mondanál pár szót arról, hogy mi a véleményed a jelenlegi felállásról?
SZ: Én személy szerint -de azt hiszem ezzel a többiek is így vannak- teljesen meg vagyok elégedve a jelenlegi felállással. Úgy érzem a zenekar most jött össze úgy, hogy a benne rejlő lehetőségeket maximálisan kihozzuk. Ezt az érzést a hozzáállásokról alkotott véleményem produkálja. Mindenki megpróbál 100 %-ot nyújtani.

Szerinted hol van nagyobb keletje a zenéteknek itthon vagy külföldön na és persze miért?
SZ: Ugyanolyan. Itthon és külföldön is sokan szeretik, amit csinálunk, de valószínű ugyanannyi embernek nem tetszik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez nem ország függő. Bár az van a közhiedelemben, hogy ez a stílus külföldön jobban megy, azért ebben csak annyi az igazság, hogy egy nagyobb országban több ember jut minden stílusra, ebből eredően minden stílus kelendőbb ott, innen Magyarországról szemlélve.

Az új album hangzása és dallamvilága is jelentőset változott (pozitívan) neked melyik tetszik jobban?
SZ: Igen, ez így van. Jelentősen megváltoztak a dolgaink. Természetesen nekem is az új tetszik jobban. Bár mi még mindig úgy érezzük, hogy tudunk ennél jobbat is produkálni. Mind zeneileg, mind hangzásilag. Végül is ezen dolgozunk jelenleg. Írjuk az új számokat, és már most hallani a különbséget, a fejlődést. A hangzásra pedig több időt szeretnénk szánni legközelebb. Ez mindenképp hosszabb stúdió időt jelent.

Játszottatok ugye már több ember és kevesebb ember előtt is. Melyiket szeretitek jobban a nagyobb felhajtással járó koncikat vagy a kisebb családiasabb megmozdulásokat?
SZ: Bár nálunk erről megoszlanak a vélemények –mert van aki a nagyobb koncerteket szereti jobban, és van aki a kocsma partikat- azért nem vagyunk válogatósak. Mindkettőnek meg vannak a sajátosságai. És igazából minden koncert, minden lehetőség egy újabb élmény. Általában jó, bár van mikor kicsit rosszabb, de ez teljesen mindegy, a lényeg, hogy minen alkalommal egy újabb élménnyel gazdagodhatunk.

Szerinted mennyire vált be az új gitáros? (koncert alapján eléggé)
SZ: Erre csak egy válasz lehetőség van. NAGYON! Ugyanis, ha nem így lenne, valószínűleg nem lenne a zenekarban. Már úgy értem, be se vettük volna, ha már az elején úgy láttuk volna, hogy nem fog beválni. Őt egyébként Iron-nak hívják és tényleg nagyon bevált. Mind zeneileg, mind emberileg. Nagyon hamar beilleszkedett, feloldódott, hisz egy elég nyitott srác és ráadásul nagyon egy hullámhosszon jár az agyunk. Talán zeneileg egy egész kicsit nehezebb dolga volt –persze nem annyira, hisz ő egy képzett gitáros- ,csak előtte még nem játszott ilyen stílust. Jobban a rock és a heavy metal-ba volt otthon. De nagyon gyorsan ráérzett.

Milyen zenéket hallgattok mostanában?
SZ: Eléggé változó. Nem fogok bandákat sorolni. Mindannyiunknak meg vannak a saját kedvencei. Ami közös favorit, az meg úgyis érződik, mint hatás a zenénken. Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, h azt mondom, hogy ezek zömében északi (svéd, norvég) csapatok. Amúgy elég nyitottak vagyunk, hangulatból is sokat hallgatunk zenét. Ha pl utazunk haza valami buliból, és nincs kedvünk semmi túl bonyolultat és zúzósat hallgatni, akkor benyomjuk a sláger rádiót és a régi nagy slágereket közösen dalolva (persze elegendő sör elfogyasztása után) élvezzük az utat.

A Monyo most akkor milyen szerepet tölt be a zenekarban?
SZ: Erre nem tudok konkrét definíciót mondani. Egyszerű szavakkal kifejezve: BARÁTOT! A LEGJOBBAT! Nagyon sokat segít nekünk. Szereti amit csinálunk (meg minket is), és szeret hobbi szinten koncik szervezésével foglalkozni. Tényleg nem tudom ezt máshogy leírni, már csak azért sem mert, az neki úgyse tetszene, ha megpróbálnám valahogy körülírni a választ erre a kérdésre.

Mik a közeli és a távoli terveitek a zenekart nézve? (Az In Flemes-el való közös világkörüli turnén kívül.)
SZ: Egyszerű: felmarkoljuk az In Flames-től az előzenekarnak járó hatalmas lóvét, és elutazunk nyaralni Korzikára Persze a valóság ennél puritánabb. Koncertek….koncertek…koncertek. Amennyi kifér a csövön. Egy hosszabb turné is tervbe van véve, de az még annyira csak terv, hogy nem is tudok róla mit mondani.

Végül mit üzennél a Rokkantnyugdíjasok és Féllábú Aranyásók Országos Klubbjának akik persze mind fanatikus metalcore arcok?
SZ: csak annyit, hogy rockoljanak, amíg bírnak. Feltéve, ha még bírnak. Köszi az interjút, bocs a rövid válaszokért. Háromszor álltam neki, és mindig volt valami gáz, ami miatt nem tudtam megírni, szóval most csak ennyire tellett. Minden jót![ 2004.06.07 ] [ Feltöltő: pawk ]

METALCORE.HU